Sestra a její péče o vlastní zdraví - Roubalová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2011)
V této diplomové práci se zabýváme péčí sestry o její vlastní zdraví.Tato práce poukazuje na důležité oblasti péče o vlastní zdraví, dále na problematiku práce ve zdravotnictví a možnosti prevence. Největší podíl na zdraví sestry má životní styl, nebo - li způsob života. Mezi faktory ovlivňující zdraví zahrnujeme výživu, pitný režim, pohybovou aktivitu, psychickou zátěž, kouření, konzumaci léků, alkoholu a jiných návykových látek, kdy se tyto faktory významným způsobem podílí na poškození či podpoře zdraví.
Nurse and her own health care
Keywords: Sestra; Zdraví; Vlastní zdraví; Životní styl; Péče o zdraví; Fyzická zátěž; Psychogenic zátěž; Stres; Syndrom vyhoření; Nurse; health; personal health; lifestyle; health; physical stress; Psychogenic stress; stress; burnout