Welfare masného skotu s pastevním odchovem. - Kuklík, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na welfare masného skotu s pastevním odchovem. Cílem této práce je sledování zdravotního stavu na pastvě, výskyt zdravotních problémů a jejich vlivu na užitkovost stáda, užívané metody prevence a léčby a odhadované ekonomické náklady. Při sběru dat a vyhodnocení bylo zjištěno, že v tomto chovu je welfare na dobré úrovni. Co se týká nemocí a chorob u masného skotu se projevili pouze dva problémy a to u 3 krav zadržení lůžka po porodu a u 2 telat neinfekční průjem s teplotou
Welfare of beef cattle to pasture breeding.
Keywords: masný skot; welfare; ustájení; pastva; choroby; beef cattle; welfare; cattle housing; pasture; diseases