Vybraná značka kvality v oblasti cestovního ruchu - Prokešová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá regionální značkou "TOULAVA regionální produkt", sdruženou v Asociaci regionálních značek (ARZ). Regionální značka certifikuje výrobky i služby a zaručuje jedinečnost, regionální původ, kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí. Cílem práce je zjistit povědomí spotřebitelů o značce, dalším důležitým bodem je zjistit názor držitelů značky na regionální značku a její certifikaci. Ke sběru dat byl využit kvantitativní výzkum, metoda dotazníkového šetření v regionu. Praktická část charakterizuje region Toulava a regionální značku, dále jsou zde vyhodnoceny výsledky vyplývající z výzkumu. V závěru práce jsou uvedeny návrhy na zlepšení povědomí o značce.
Selected quality mark in the tourism area
Keywords: Regionální značka; regionální značka "TOULAVA regionální produkt"; povědomí o značce; kvantitativní výzkum; turistická destinace Toulava.; Regional brand; regional brand "TOULAVA regional product"; brand awareness; quantitative research; tourist destination Toulava.