Purifikace hemlipoglykoproteinu z hemolymfy klíštěte Dermacentor marginatus. - Manychová, Rita (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé bakalářské práce bylo izolovat hemlipoglykoprotein v nativním i denaturovaném stavu. Denaturovaný protein byl před další analýzou refoldován. Následně jsem se podílela i na jeho biochemické charakterizaci pomocí povrchové rezonance plasmonu a cirkulárního dichroismu.
Purification of hemelipoglycoprotein from hemolymph of the tick Dermacentor marginatus.
Keywords: klíšťata; Dermacentor marginatus; lektiny; hemlipoglykoprotein; purifikace hemlipoglykoproteinu; povrchová rezonance plasmonu; cirkulárního dichroismus; ticks; Dermacentor marginatus; lektins; hemelipoglycoprotein; purification of hemelipoglycoprotein; surface plasmon resonance; circular dichroism