Pěstování obilnin v ekologickém zemědělství - Veselý, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
V této práci byly porovnávány rozdíly mezi ekologickým, přechodným a konvenčním systémem hospodaření. Byly porovnávány výnosy zrna, množství agrotechniky a ekonomiky v jednom zvoleném podniku Farma Otročín s.r.o. V letech 2007-2014.
The cereals growing in ecological farming system
Keywords: Ekologický systém hospodaření; přechodné období; konvenční systém hospodaření; pšenice setá; oves setý; ječmen setý; tritikale; výnos; agrotechnika; ekonomika; Organic farming; the transitional period; conventional farming system; common wheat; oats; barley; vetch; triticale; yield; agricultural engineering; economics