Vývoj softwarové aplikace pro zpracování vzorků planktonu - Kročák, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením nové aplikace využívané ke kvantitativní- mu zpracování vzorků vodních bezobratlých živočichů. Aplikace má nahradit v sou- časnosti používané řešení vytvořené v letech 1997-1999 prof. RNDr. Adamem Petruskem, Ph.D. Výsledná aplikace bude zároveň sloužit jako platforma pro další potřeby Katedry biologie ekosystémů Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Aplikace a její zdrojové kódy budou následně uveřejněny pod svobodnou licencí (MIT) tak, aby mohl být zajištěn její další vývoj.
Development of software application for sample processing
Keywords: Kročák; počítadlo; aplikace; software; plankton; Kročák; counter; application; software; plankton