Analýza nabídky agroturistických služeb a produktů venkovské turistiky v jižních Čechách - Kozáková, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je analyzovat aktuální nabídku agroturistických služeb a produktů venkovské turistiky ve zvolených okresech Jihočeského kraje, a to ve Strakonicích a Písku. Dalším cílem je zhodnocení vymezeného území z hlediska předpokladů pro rozvoj venkovského cestovního ruchu. Z provedených analýz a vlastního výzkumu bude v syntetické části navržen směr dalšího rozvoje služeb vzhledem k potřebám subjektů čerpajícím agroturistické služby a trendům ve světě.
The Analysis of Agrotourism Services and Products of Rural Tourism in South Bohemia
Keywords: Jihočeský kraj; Strakonice; Písek; udržitelný cestovní ruch; měkké formy cestovního ruchu; agroturistika; ekoagroturistika; venkovský cestovní ruch; South Bohemia; Strakonice Region; Písek Region; sustainable tourism; soft tourism; agrotourism; ecoagrotourism; rural tourism