Vliv sociální opory seniora na rozhodování při jeho všedních činnostech - Červenková, Milada (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce zkoumá vliv sociální opory seniora na jeho všední aktivity. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část popisuje témata týkající se stáří a sociální opory seniora. Praktická část zahrnuje terénní výzkum ve formě rozhovorů. Cílem této práce bylo zjistit, jaký vliv má sociální opora seniora žijícího v domácím prostředí na jeho každodenní život.
Influence of Social Support of a Senior on His Decisions During His or Everyday Activities
Keywords: senior; změny ve stáří; sociálně-psychologické jevy ve stáří; sociální opora; aktivity všedního života; elderly person; changes in elderly; social-psychological phenomena in elderly; social support; everyday activities