Nezaměstnanost žen na trhu práce ve vybraném regionu - Anofreiová, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je popsat situaci na trhu práce z hlediska nezaměstnanosti žen v Jihočeském kraji. Nezaměstnanost žen je porovnávána s nezaměstnaností mužů. Dále práce popisuje jaký vliv má diskriminace žen na trh práce a proč jsou vlastně ženy diskriminovány. Součástí práce je také analýza vývoje a příčin nepříznivé situace žen vracejících se po rodičovské dovolené do pracovního procesu a zhodnocení jejich možností na trhu práce. Výsledkem práce je zhodnocení nezaměstnanosti žen a jejich návratu po rodičovské dovolené.
Unemployment of Women in the Labour Market in Selected Region
Keywords: trh práce; nezaměstnanost žen; diskriminace žen na trhu práce; rodičovská dovolená; labour market; women unemployment; discrimination of women; parental leave; trends of labour market