Souvislosti pracovního kapitálu s podnikovou výkonností - Balláková, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit vývoj struktury pracovního kapitálu v souvislosti s podnikovou výkonností v konkrétním podniku za období 2008 - 2011 a zároveň analýza potřeby pracovního kapitálu. V teoretické části byl nejdříve popsán pracovní kapitál, dále metody hodnocení výkonnosti.Praktická část začíná představením podniku Zemědělské družstvo Netřebice, následuje samotná analýza tohoto podniku. Výsledky jsou porovnány s předchozími roky a některé i s odvětvím.
Connection working capital with company performance
Keywords: Pracovní kapitál; výkonnost; poměrové ukazatele; likvidita; rentabilita; zadluženost; aktivita; bankrotní a bonitní indikátory; Working capital; efficiency; relative indicators; liquidity; profitability; indebtedness; aktivity; bankruptcy and credibility indicators