Ikonoterapie očima klientů - Mrázová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce bude věnována tématu ikonoterapie, které se autorka věnovala již v bakalářské práci. V teoretických kapitolách představí ikonoterapii. Současně objasní teologické pohledy na podstatu ikon a také psychologické souvislosti (problematiku motivace a vůle) a psychoterapeutické směry, které jsou ikonoterpii něčím příbuzné (logoterapie, existenciální přístup I. Yaloma, orthodoxní psychoterapie). Práce bude zahrnovat kvalitativní výzkum, který bude realizován prostřednictvím hloubkových polostrukturovaných rozhovorů s lidmi, kteří ikonoterapií prošli. Součástí bude i úvaha nad možným uplatněním ikonoterapie.
Icontherapy from view of the clients
Keywords: ikonoterapie; ikona; logoterapie; existenciální psychoterapie; orthodoxní psychoterapie; iconotherapy; icon; logotherapy; existential psychotherapy; orthodox psychotherapy