Účinnost a bezpečnost léčby NOAC - Svobodová, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Antikoagulační léčba se v posledních letech výrazně změnila díky příchodu nových molekul s odlišnými vlastnostmi oproti běžně používaným lékům. Masivnějšímu rozšíření těchto léků brání jejich vysoká cena a indikace zdravotních pojišťoven. V úvodní části práce popisuje proces krevního srážení a jeho patologie, dále pak běžně používané léky jako heparin a warfarin a také nová antikoagulancia NOAC, jejich zástupce, vlastnosti, indikace a kontraindikace.
Efficacy and safety of NOAC treatment
Keywords: NOAC; Antikolagulační léčba; Heparin; Walfarin