Stanovení klíčivosti u semen vytrvalých polních plevelů - Dostálová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem teoretické části bakalářské práce bylo popsat vybrané plevelné druhy a možnosti jejich regulace. Praktická část práce spočívala v provedení zkoušek klíčivosti plevelů za různých teplotních a světelných podmínek u pampelišky lékařské, pcháče osetu a šťovíku tupolistého. Výsledky byly zaznamenány do tabulek, graficky zpracovány a vyhodnoceny.
Determination of seed germination in the field of perennial weeds
Keywords: pampeliška lékařská; pcháč oset; šťovík tupolistý; klíčivost; regulace; dandelion; creeping thistle; broad-leaved dock; germination; weed control