Podblanické ekocentrum ve Vlašimi a jeho vliv na rozvoj regionální kultury - Zákostelská, Šárka (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá činností Českého svazu ochránců přírody, zejména ve vazbě na Podblanické ekocentrum ve Vlašimi. Převážná část práce přibližuje aktivity ekocentra na regionální i celostátní úrovni. Dále se zaměřuje na vztah chápání identity Podblanicka a roli regionu v současné Evropě. Popisuje také publikační činnosti ekocentra, jeho podíl na významných akcích, které se v regionu konají a také ocenění, která uděluje. Vedle písemných pramenů je využita i metoda rozhovoru (orální historie).
Podblanicko´s ecocenter in Vlašim and its influence on the development of regional culture
Keywords: životní prostředí; Podblanicko; ekocentrum; publikace; identita; region; environment; Podblanicko; ecocenter; publications; identity; region