Die phonologische, morphologische und orthographische Anpassung von Anglizismen in der deutschen Sprache - Kodonenko, Kateryna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje pojmu anglicismy v německém jazyce. První část práce tvoří krátký popis vlivů anglického jazyka na německý jazyk, a dále následuje přehled mezinárodního značení lexika. Druhá část práce se zabývá následujícími termíny: přejetí slovní zásoby a jejich typy, dále pak přebírajícím jazykem (recipientem) a zdrojovým jazykem (donorem). Významnou část práce tvoří také představení klíčových principů morfologické, fonologické a pravopisné asimilace přejatých anglických slov v německém jazyce. V praktické části výzkumu je použita analýza anglicismů, s jejíž pomocí je určen stupeň jejich integrace do německého jazyka.
Phonologic, morphologic and orthographic assimilation of English loan words in the German language
Keywords: Lexikon Přejaté slovo Přejímání cizích slov Anglicismus Asimilace; Lexicon Loan word Borrowing Anglicism - Assimilation