Vývoj pozemkových úprav v porovnání západních států a poskomunistických zemí - Šmitmajerová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zpracování souhrnu vývoje pozemkových úprav v porovnání západních států a postkomunistických zemí. Je zpracována ve formě rešerše. Bakalářská práce obsahuje definici pozemkových úprav, významu ve spoustě oblastech života jednotlivce, společnosti, ale i celého státu a vývoj pozemkové úpravy od samých počátků až do dnešní doby. Mimořádná pozornost se přiklání k vývoji pozemkové úpravy na území České republiky.
Land consolidation development in comparison of west and postcomunist countries
Keywords: Pozemková úprava; pozemková reforma; scelování; raabizace; Land consolidation; land reform; consolidation; raabisation