Rozvoj hudebních činností v předškolním vzdělávání - Seberová, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá podporou a rozvojem hudebních aktivit u dětí předškolního věku v mateřské škole. Jejím cílem je vytvoření uceleného náhledu na současné pojetí hudební výchovy v mateřských školách a na pozitivní vliv hudby na celkový rozvoj jedince v oblasti fyzické, psychické a sociální. Upozorňuje na rizika nevhodných pedagogických postupů ve vztahu k dětem a jejich talentům obecně a naopak ukazuje cestu k vytvoření pozitivního vztahu k hudbě pro celý další život.
Develoipment of music activites in preschool education
Keywords: hudební činnost; předškolní věk; mateřská škola; zpěv; pohybová výchova; poslech hudby; music activity; preschool age; kindergarten; singing; motional education; listening to music