Srovnání procenta tělesného tuku u studentů učitelství prvního stupně ZŠ s šetřením z roku 2005 pomocí bioelektrické impedance horních končetin - Koubová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Obezita je v dnešní době jedno z velice diskutovaných témat, jakožto vysoce vážný zdravotní problém. Diplomová práce se zabývá tím, kolik procent tělesného tuku mají studenti Učitelství pro 1. stupeň základních škol Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a výsledky jsou srovnávány s šetřením z roku 2005. Výzkum podstoupilo 114 studentů, z toho 8 mužů a 106 žen. Měření probíhalo v měsících květen až říjen roku 2011. Pro měření bylo použito přístroje OMRON BF 300, který využívá metodu bioelektrické impedance horních končetin. Z výsledků vyplývá, že v porovnání s výzkumem z roku 2005 došlo k mírnému nárůstu procenta tělesného tuku u skupiny žen i mužů.
Comparison body fat at student's elementary school teaching with survey from the 2005 year by the help of bioelectrical impedance of upper extremities
Keywords: obezita; bioelektrická impedance; tělesné složení; učitelství pro 1. stupeň základních škol; obesity; bioelectric impedance; body composition; teaching for elementary school