Zvyšování a rozšiřování kvalifikace, péče o zaměstnance. - Řimnáčová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Těžištěm diplomové práce je analýza a shrnutí problematiky zvyšování a rozšiřování kvalifikace zaměstnanců a otázky týkající se péče o zaměstnance v konkrétním podniku. Východiskem pro analýzu je zjištění základních ukazatelů. Na analýzu celého systému týkající se dané problematiky navazuje vyhodnocení zjištěných údajů z oblasti vzdělávání včetně zvyšování a rozšiřování kvalifikace, personálního plánování a péče o zaměstnance. Současně jsou cílem práce návrhy a opatření na případné změny související se vzděláváním či sociálním programem. Výsledkem celého šetření je návrh zlepšení týkající se vyhodnocení efektivity získaných vědomostí a jejich využití v praxi. Vyhotovila jsem dva hodnotící formuláře na principu dotazníkového šetření. Další část diplomové práce se zabývá státní politikou zaměstnanosti, kde je kromě úlohy úřadu práce, nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti, informace o programech na podporu tvorby pracovních míst a zaměstnanosti, nastíněna také finanční podpora zaměstnavatelů ze strany státu. Pro tento úkol a dosažení jednotlivých cílů jsem si vybrala společnost se sídlem v Českých Budějovicích, s názvem Jihočeská plynárenská, a. s.
The skill aquisition and increasing of professional skills, care of employees.
Keywords: zákoník práce; kvalifikace {--} zvyšování; rozšiřování; vzdělávací proces; řízení lidských zdrojů; zaměstnanecká politika; personální řízení a plánování; personální audit; péče o zaměstnance; sociální fond; státní politika zaměstnanosti; Labour Code; training - improving; widespreading; process of education; managing of human resources; employment policy; personal managing and planning; personal audit; care of employees; social fund 10. state policy of employment