Vytvoření a ověření kondičního pohybového programu pro skupinu cvičících v centru zdravého životního stylu pro věkovou skupinu 20 - 30 let - Michalová, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem mé bakalářské práce je ověření dopadu programu pro zlepšení kondiční zdatnosti cvičenců od 20 do 30 let. Výzkum byl proveden na 17 klientech, 13 ženách a 4 mužích. Kondiční dovednosti byly testovány Ruffierovou zkouškou, Thomayerovou zkouškou a dalšími testy fyzické kondice. Pro informace o tělesném složení byly využity výpočty BMI a WHR. Poté cvičenci podstoupili tříměsíční měsíční kondiční program formou kruhových tréninků. Tréninkové jednotky probíhaly dvakrát týdně. Všechny testy a analýzy byly provedeny znovu po skončení posledního tréninku, které byly porovnány s prvními testy.
Creation and verification of fitness exercise program for a group of trainees in the center of a healthy lifestyle for the group of age from 20 to 30 years old
Keywords: kondiční program; zdatnost; pohyb; zdraví; condition program; physical fitness; move; health