Potravní chování motáka pochopa (Circus aeruginosus)v českobudějovické pánvi. - Štorek, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato studie analyzuje a popisuje potravní chování motáka pochopa (Circus aeruginosus) v jižních Čechách. Je zaměřena zvláště na loveckou úspěšnost a lovecké úsilí samců v hnízndní sezóně. Ve výsledcích pojednávám o jednotlivých vlivech na potravní chování.
Foraging behavior of the Marsh Harrier (Circus aeruginosus) in the basin of České Budějovice.
Keywords: moták pochop; Circus aeruginosus; potravní chování; lovecké úsilí; lovecká úspěšnost.; Mrash Harrier; foreging behavior; hunting effort; hunting success