Komparace moderních zdravotních cvičení pomocí vibrační tyče Flexi-bar a cvičení na velkém míči a jejich vliv zdraví žen ve věkové skupině 30-45let. - Kubíčková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřená na výzkum zacílený na komparaci zdravotních cvičení pomocí vibrační tyče Flexi-bar a cvičení na velkém míči a jejich vliv na zdraví žen ve věkové skupině 30-45 let. Teoretická část obsahuje základní pojmy vycházející z názvu této bakalářské práce, jako je zdraví, správné držení těla, svalová disbalance, tělesná zdatnost. Podrobněji představuje zdravotní cvičení, Flexi-bar a cvičení na velkém míči zaměřuje se na jejich vznik a vývoj vliv na zdraví žen. V empirické části popisuji metody a techniky použité ve výzkumu: Kaschův-step test, hodnocení postavy podle Jaroše a Lomníčka a držení těla podle Matthiase, test na HSS. S účastnicemi intervenčního programu budu provádět vstupní a výstupní testy, abych ověřila účinnost intervenčního programu. Zjištěné údaje budou vyhodnoceny v tabulkách.
Comparison of modern medical practice using the vibrating rod Flexi-bar and a large exercise ball and their impact on the health of women in the age group 30-45 years
Keywords: zdraví; správné držení těla; svalová disbalance; Flexi-bar; Velký gymnastický míč; health; proper posture; muscle imbalance; Flexi-bar; large gymnastic ball