Specifika řízení lidských zdrojů v maloobchodě - Bednářová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem mé bakalářské práce je doporučení pro zkvalitnění řízení lidských zdrojů ve vybrané maloobchodní jednotce s využitím výsledků terénního výzkumu realizovaného u zaměstnanců nejen v ní pracujících včetně ekonomického zhodnocení. Teoretická část je zaměřena na studium teoretických východisek a vysvětlení jednotlivých pojmů. Jako je obchod, maloobchod a jeho funkce. Dále se zabývá specifiky řízení lidských zdrojů a lidskými zdroji v maloobchodě. V praktické části bude provedeno dotazníkové šetření nejen u vybrané maloobchodní jednotky, ale i u dalších maloobchodních jednotek v rámci ČR. Důvodem je porovnání řízení lidských zdrojů vybrané maloobchodní jednotky a ostatních maloobchodů v okolí. Na základě toho budou vypracovány návrhy na zlepšení řízení lidských zdrojů ve vybraném maloobchodě Trefa.
The Specifics of Human Resource Management in Retail
Keywords: Obchod; Maloobchod; Řízení lidských zdrojů; Personální řízení; Specifika řízení lidských zdrojů; Business; retail trade; human resource management; Personnel management; Specifics of human resource management