Studentský slang v umělecké literatuře. - Začková, Simona (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměří na analýzu vybraných textů umělecké literatury, ve kterých se objevuje studentský slang. Práce bude rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části se autorka zaměří na slang v obecné rovině, následně charakterizuje studentský slang. V praktické části provede jazykovou analýzu excerpovaného materiálu. Cílem práce bude podat obraz studentského slangu z pohledu umělecké literatury a přispět dílčí sondou k výzkumu nespisovné češtiny.
Student Slang in Fiction.
Keywords: Čeština; nespisovná čeština; sociolekt; slang; studentský slang; umělecká literatura.; Czech language; fiction literature; nonliterary language slang; student's slang.