Nákupní atmosféra ve vybrané maloobchodní jednotce. - Milan, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem diplomové práce je provedení analýzy nákupní atmosféry u vybrané maloobchodní jednotky z pohledu českého spotřebitele a zpracování doporučení pro její případné zlepšení. Hlavní metodou zvolenou pro sběr dat bylo dotazníkové šetření. Vybranou maloobchodní jednotkou pro výzkum byl zvolen Electro World České Budějovice. Analýza nákupní atmosféry maloobchodní jednotky Electro World České Budějovice prokázala, že většina zákazníků ji vnímají pozitivně. To můžeme potvrdit a dokázat tím, že se zákazníci vracejí do této prodejny a opakovaně zde nákupují.
The shopping atmosphere of a selected retail unit.
Keywords: Maloobchodní jednotka; nákupní atmosféra; externí vlivy; interní vlivy; dispoziční řešení; personál; zákazníci; dotazníkové šetření.; Retail unit; shopping atmosphere; external incentive; internal incentive; store layout; personnel; customers; questionnaire survey.