Denitrifikace v půdách s různě velkými vstupy živin - Říhová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo změřit denitrifikaci ve čtyřech zamědělsky využívaných půdách,kdy každá z nich je jinak hnojena.V laboratorních podmínkách byla změřena potenciální denitrifikace (DP), půdní respirace a aktivita denitrifikačnách enzymů (DEA).Dalším pokusem byla měřena denitrifikace u půd s uměle změněným pH.
Denitrification in soils with different nutrient inputs
Keywords: denitrifikace; hnojivo; zemědělská půda; potenciální denitrifikace; aktivita denitrifikačních enzymů; respirace.; denitrification; fertilizer; agricultural soils; potential denitrification; denitrifying enzyme activity; reapiration