Mapování úrovně gastronomie ve vybraných restauracích v Českých Budějovicích - Dvořák, David (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je zaměřena na úroveň stravovacích zařízení a jejich služby. V teoretické části jsou stručně definovány stravovací služby, gastronomie, Hazard Analysis Critical Control Points. Zároveň je zde popsána hygiena ve společném stravování, udržení správné teploty jídel, dispoziční řešení provozovny, etika ve společném stravování, kouření, lidská potrava, způsoby a systémy obsluhy a kvalita služeb ve společném stravování. V praktické části jsou vyhodnocena data získaná pomocí dotazníků a následně zpracována do přehledných grafů. Dotazníky byly rozdány osobně. Provedený výzkum napomohl zjistit, jak veřejnost vnímá úroveň stravovacích služeb ve vybraných restauracích a jaké požadavky jsou kladeny ze strany zákazníků na provozovatele. Rovněž poukázal i na slabé stránky vybraných gastronomických zařízení v Českých Budějovicích. Cílem práce bylo zjištění úrovně poskytovaných služeb v gastronomii ve vybraných restauracích. Výsledky ukázaly, že úroveň nabízených služeb je na vynikající úrovni
The research of the quality of gastronomy in selected restaurants in České Budějovice
Keywords: gastronomie; stravovací zařízení; gastronomy; catering facilites