Úloha a mechanismy působení buněk vrozené imunity při rozpoznávání a likvidaci nádorových buněk - Danielová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce bylo shrnout úlohu vrozené imunity v protinádorové imunitě a definovat mechanismy, kterými buňky vrizené imunity (neutrofily, makrofágy, NK buňky a dendritické buňky) rozpoznávají a likvidují nádorové buňky. Nakonec jsem navrhla metody nádorové imunoterapie za použití buněk vrozené imunity.
The role and mechanisms of innate immunity cells in the recognition and elimination of tumor cells.
Keywords: nádorová onemocnění; imunoterapie; vrozená imunita; neutrofily; makrofágy; NK buňky; dendritické buňky.; cancer; immunotherapy; innate immunity; neutrophils; macrophages; NK cells; dendritic cells