Počáteční přírodovědné znalosti dětí v mateřské škole. - Fulmeková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem této bakalářské práce jsou znalosti a představy dětí z mateřské školy o bezobratlých živočiších, konkrétně o mravenci lesním, žížale obecné, klíštěti obecném a běláskovi zelném. Zkoumán je především výtvarný projev zaměřený na tyto živočichy. Práce bere v potaz i metody, kterými jsou děti s těmito živočichy seznamováni ve výuce v mateřské škole a později i na základní škole.
Initial knowledge of kindergarten pupils about natural phenomena
Keywords: Výtvarný projev; bezobratlí živočichové; metody výuky; žížala obecná; bělásek zelný; mravenec lesní; klíště obecné; artistic expressions; invertebrate; approaches; ant; earthworm; hard-bodied tick; butterfly