Vliv celoročního tělovýchovného programu na rozvoj tělesné zdatnosti mentálně handicapovaných jedinců. - Dvořáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2006)
V diplomové práci jsem zjišťovala, jaký vliv má celoroční tělovýchovný program na tělesnou zdatnost dětí s mentálním postižením. Výzkumné šetření bylo realizováno za pomoci dětí ze Základní školy speciální Dlouhá 35 v Českých Budějovicích. Cvičební program stejně jako testování probíhalo po dobu dvou let. Všechny naměřené hodnoty jsem zpracovala a následně statisticky vyhodnotila. Ke statistickému zpracování jsem použila běžné statistické metody a to jak metody parametrické tak i metodu neparametrickou. Pomocí získaných výsledků jsem potvrdila nebo zamítla dané hypotézy a stanovila závěry včetně doporučení do praxe. Všechny uváděné měření, výpočty a výsledky dokládám v tabulkách. \\
Effect yearlong gym instructor programme on development physical efficiency mentally handicapped person.\\
Keywords: Postižení; mentální postižení; proband; schopnost; pohybová schopnost; pohybová dovednost; základní škola praktická; základní škola speciální; test; testování; testová baterie; experimentální soubor; kontrolní soubor. \\; Handicap; mental handicap; proband; movement abilities; movement skills; practical basic school; special basic school; test; testing; test battery; experimental file; check file.\\