Potenciály cestovního ruchu a možnosti jejich další aktivace v jihočesko-rakouském a jihočesko-německém pohraničí. - Lehký, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce Potenciály cestovního ruchu a možnosti jejich další aktivace v jihočesko-rakouském a jihočesko-německém pohraničí, se pokouší charakterizovat současnou situaci cestovního ruchu v jihočeském příhraničním prostoru, kde došlo k jeho rozvoji zejména po uvolnění hranic s Rakouskou a Německou republikou po roce 1989 i následným vstupem České republiky do Evropské Unie v roce 2004. Práce se zaměřuje, jak již z názvu vyplývá, především na potenciály a gravitaci atraktivit cestovního ruchu a představuje možnosti jejich dalšího rozvoje ve vymezeném prostoru.
Tourism potentials and the possibilities of their next activation in South Bohemian-Austrian and South Bohemian-German border region
Keywords: cestovní ruch; pohraničí; přeshraniční spolupráce; regionální rozvoj; tourism; border area; cross-border cooperation; regional development