Role a komunikace metodika prevence ve školním poradenském pracovišti. - Chocholová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá rolí a komunikací metodika prevence ve školním poradenském pracovišti. Teoretická část se věnuje vymezení problematiky školního poradenského pracoviště, dále objasňuje roli metodika prevence a přibližuje jeho kompetence a přínos na základní škole, v neposlední řadě seznamuje, s kým školní metodik prevence spolupracuje. Praktická část se zabývá samotnou spoluprací mezi školním metodikem prevence a učitelem a na základě kvalitativního výzkumného šetření pomocí použití metody rozhovoru jsou identifikovány například pozitiva spolupráce, ale i možné bariéry. Dále jsou zaznamenány názory učitelů na roli školního metodika prevence.
The role and communication of prevention methodologist in the school counselling workplace.
Keywords: Minimální preventivní program; prevence; rizikové chování; spolupráce; školní metodik prevence; školní poradenské pracoviště; učitel; Minimum preventive program; prevention; risky behavior; cooperation; school prevention methodologist; school counseling workplace; teacher