Kriminální recidiva jako sociálně pedagogický a právní problém - Jungwirth, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Anotace JUNGWIRTH, JAN. Kriminální recidiva jako sociálně pedagogický a právní problém. České Budějovice: Pedagogická fakulta Jihočeské university České Budějovice, 2016, 90 s. Bakalářské práce. Cílem bakalářské práce je seznámení s kriminální recidivou, jako závažným patologickým jevem a přetrvávajícím problémem současné společnosti integrující se do evropského společenství. Práce je zaměřena na obecné a základní seznámení, neboť práce na toto téma sama o sobě nemůže vzhledem ke svému rozsahu pojmout všechny aspekty dané problematiky co do hloubky, rozsahu ani závažnosti problému, a po stránce obsahové i odborné, by dalece přesahovala obvyklý rozsah bakalářské práce. Práce je členěna na část teoretickou, jejíž kapitoly se zabývají různým pojetím a výkladem pojmu recidivista, typologií recidivistů z hlediska praxe, různým výkladem a pojetím pojmu kriminální recidiva a jejími příčinami. Závěrečné kapitoly teoretické části jsou zaměřeny na problém prevence kriminální recidivy, jejich strategii možných řešení, a práci s odsouzenými recidivisty, možnosti a účinnost stávajících programů zacházení. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na popis a deskripci základních metodologických východisek.
Criminal recidivism as socio-educational and legal problem
Keywords: Klíčová slova: kriminalita kriminální recidiva recidivista typologie prevence kazuistika; Keywords: crime criminal recidivism habitual offender typology prevention case report