Home office ve vztahu k nabídce a poptávce na trhu práce - Bednárková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá tématem home office (práce z domova) a tím, jak moc ovlivňuje nabídku a poptávku na trhu práce. Teoretická část se zabývá definicí home office, jeho historií, legislativou a jeho výhodami a nevýhodami. Pozornost je mimo jiné věnována příchodu pandemie COVID-19 a tomu, jak moc změnila výkonnost práce, pracovní dobu a produktivitu práce. Tyto poznatky jsou aplikovány i v praktické části. Ve třech realitních firmách, konkrétně v M&M Reality, RK Stejskal a NEXT Reality je posuzována produktivita na základě dotazníkové šetření. Ten posuzuje názor pracovníků na jejich produktivitu práce, spokojenost a celkové benefity v rámci home office. Tyto odpovědi jsou prozkoumány a následně srovnány s výpočty produktivity práce z tržeb za prodej výrobků a služeb.
Home office in Relation to Labour Market Supply and Demand
Keywords: Home office; produktivita práce; pandemie COVID-19; Home office; labour market; COVID-19 pandemic; productivity of work