Alternativní zdroje energie ve zvoleném regionu - Novotná, Věra (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce je zaměřená na využití alternativních zdrojů ve vybraném kraji. Konkrétněji se zabývá bioplynovými stanicemi ve vybraném kraji. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje obecné informace jako jsou typy bioplynových stanic, jejich obecné využívání, jejich strategie, z čeho čerpají materiál pro výrobu energie a kam tuto energii vkládají. Praktická část se skládá z analýzy činnosti bioplynových stanic ve vybraném kraji. V této analýze se pracuje s konkrétními daty k činnosti, strategiemi konkrétních bioplynových stanic, jejich čerpání dotací či jejich plánech do budoucnosti. Součástí analýzy jsou rozhovory vedené se zástupci vybraných bioplynových stanic, z nichž vyplývají výsledky šetření.
Alternative energy sources in the selected region
Keywords: alternativní zdroje energie; biomasa bioplynové stanice; alternative energy sources; biomass; biogas plants