Mezipředmětové vztahy na úrovni plánovaného kurikula ve vzdělávacích oblastech Matematika a její aplikace a Člověk a jeho svět (Fyzika). - Černá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce "Mezipředmětové vztahy na úrovni plánovaného kurikula ve vzdělávacích oblastech Matematika a její aplikace a Člověk a jeho svět (Fyzika)" pojednává o mezipředmětových vazbách mezi vyučovacími předměty Matematika a Fyzika. V práci je provedena analýza učebnic a sestaveny doplňující příklady k mezipředmětovým vztahům podle témat RVP ZV z oblasti Matematika a její aplikace. Na závěr jsou sestaveny komplexní úlohy, které využívají mezipředmětových vztahů různých předmětů, především matematiky a fyziky a proveden výzkum jejich využitelnosti v praxi.
Interdisciplinary relationships at the level of the planned curriculum in the educational areas of Mathematics and its Applications, and Physics.
Keywords: mezipředmětové vztahy; analýza učebnic; matematika; fyzika; příprava na vyučování; pracovní listy; cross-curricular relations; textbook analysis; mathematics; physics; teaching preparation; worksheets