Studenti se speciálními vzdělávacími potřebami na střední škole. - Novosadová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou studentů se speciálními potřebami na středních školách. Zaměřuje se na individuální přístup jednotlivých učitelů, speciálních pedagogů či asistentů pedagoga. Z odborné terminologie jsou vysvětleny speciální poruchy a vady různého rozsahu, diagnostické metody, integrace znevýhodněného studenta a její stupně Práce se orientuje též na kompetence speciálně pedagogických center a jejich kooperaci se středními školami. Další součástí práce je též tvorba individuálně vzdělávacích programů. Teoretická část je doplněna dotazníkovým šetřením, které bylo provedeno na středních školách v Českých Budějovicích.
Students with special educational needs in high school
Keywords: Studenti se speciálními potřebami; Specifické disciplíny; Diagnostika znevýhodněného studenta a jeho integrace; Individuálně vzdělávací program; Students with special needs; diagnostic methods; special pedagogical centres