Mzdové účetnictví v personální agentuře - Jeroušková, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce představuje náhled do fungování personální agentury a procesů, které vedou ke zpracování mzdové agendy v takovéto agentuře. Zároveň si klade za cíl seznámit čtenáře s vybranými aspekty z oblasti agenturního zaměstnávání a mzdového účetnictví. Samotné zpracování mzdové agendy v agenturách práce provází řada navzájem propojených procesů a vazeb, jež je nutno dodržet z hlediska správného výpočtu mzdy. Práce dále obsahuje popis procesu zadávání údajů týkajících se mzdové a personální agendy do systému. Zároveň zahrnuje i správný výpočet mezd dle platných právních předpisů. V neposlední řadě analyzuje zpracování mzdové a personální agendy v konkrétní agentuře z hlediska nejčastějších chyb v těchto oblastech. Správné zpracování, výpočty a účtování je vysvětleno taktéž prakticky na jednotlivých příkladech. Závěrem se práce zaměřuje na návrh případných změn. Práce je zpracována za použití podkladů personální agentury JR Profiservice, s.r.o.
Payroll Accounting in Staffing Agency
Keywords: mzda; mzdová agenda; personální agentura; agentura práce; mzdové účetnictví; wage; payroll agenda; staff agency; payroll accounting