Podmínky pro provozování volnočasových aktivit (outdoor) v Českých Budějovicích - Mrázková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce na téma Podmínky pro provozování volnočasových aktivit (outdoor) v Českých Budějovicích mapuje prostory a plochy na katastrálním území města České Budějovice, které jsou určené pro provozování především sportovních volnočasových aktivit. V první části práce, teoretické, definuji a blíže popisuji volný čas, rekreaci, životní styl a jejich vzájemný vztah. Dále je zde vymezen sport a outdoorové aktivity, z nichž některé jsou blíže popsány. V části praktické jsou zaznamenány veškeré areály a sportoviště, spolu s dětskými hřišti a rekreačními plochami na území města České Budějovice. Každý objekt je popsán z hlediska umístění, rozlohy a vybavení. Poté jsou tyto objekty zakresleny do mapy města a graficky charakterizovány.
Conditions of exercise free time aktivities (outdoor) in České Budějovice
Keywords: zdraví; volný čas; rekreace; outdoor; sportovní aktivita; sportoviště; hřiště; Health; Free time; Recreation; Outdoor; Sports activity; Sports facility; Playground