Volný čas jedince s omezenou mobilitou - Pecharová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá žitou zkušeností jedince na invalidním vozíku a tedy i získaným postižením. V práci je na základě interpretativní fenomenologické analýzy poukázáno na to, jak pohlíží jedinec na svůj volný čas, na možnou problematiku spojenou s jeho omezením a jak na jedince pohlíží i okolí. Teoretická část charakterizuje tělesné postižení a volný čas jedince s tělesným postižením. Praktická část popisuje žitou zkušenost jedince na invalidním vozíku.
Leisure time of a person with limited mobility
Keywords: Invalidní vozík; handicap; mobilita; rehabilitace; tělesné postižení; volný čas; zdravotní postižení; získané postižení.; Acquired disability; disability; handicap; leisure time; mobility; physical disability; rehabilitation; wheelchair.