Užití členů a dalších determinantů u posesiv v italštině - Gabrišková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je užití členů a dalších determinantů u posesiv. Práce je rozdělena do dvou částí. V první teoretické části bude mým cílem na základě odborné literatury popsat teorii posesiv, především pak postavení se členy a determinanty. Dále popíšu jejich postavení ve větě, vývoj v historii a porovnám posesiva s jinými jazyky. Ve druhé teoretické části pak pomocí korpusu InterCorp ověřím postavení členů a determinantů u posesiv, zejména se zaměřím na členy rodiny a blízkých příbuzných, což bude jádrem mé práce. Dále pak na postpozici posesiva. Všechny výsledky zapíši do tabulky.
Use of articles and other determiners with possessives in Italian
Keywords: Posesiva; členy; determinanty; italština; InterCorp; paralelní korpus; Possessives; articles; determinats; italian; InterCorp; parallel corpus