Prevalence nadváhy a obezity studentů prvních ročníků NŠ PF JU a její možná redukce pomocí intervenčního pohybového programu\\ - Albrechtová, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá prevalencí nadváhy a obezity u studentů prvních ročníků oboru NŠ na PF JU a možnou redukcí jejich hmotnosti pomocí intervenčního pohybového programu. K vyhodnocení podílu studentů s nadváhou nebo obezitou došlo pomocí hodnot BMI, dále se antropometrická data získala metodou měření tloušťky deseti kožních řas, čímž byl zjištěn procentuelní podíl tuku v těle. Výzkumu se zúčastnilo 89 probandů obojího pohlaví. Z toho se 11 studentek účastnilo intervenčního pohybového programu. Antropometrická šetření probíhala od října 2006 do prosince 2006.\\
Obesity and overweight Prevalence of the First Year Students of the University of South Bohemia, Faculty of Education, Elementary Teachers training and Its Possible Reduction with the Help of interventional Kinetic programme\\
Keywords: nadváha; obezita; intervenční pohybový program; životní styl; redukce\\; overweight; obesity; support active programme; life style; reduction\\