Videoprogram metodiky nácviku hodu diskem - Vaněček, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Anotace: Cílem bakalářské práce je vytvoření videoprogramu metodiky nácviku hodu diskem pro začínající diskaře, trenéry a školní výuku. Videoprogram nabízí průpravná cvičení, specializovaná posilovací cvičení, strečinková cvičení pro hody a vrhy. Stěžejní částí je metodická řada hodu diskem. Videoprogram může sloužit jako rychlé zopakování jednotlivých částí tréninkové jednotky. Písemná část bakalářské rozebírá teoretické poznatky pro sestavení videoprogramu, jehož obsah je zde rozebrán. Dále práce nastiňuje historii hodu diskem, uvádí pravidla, poukazuje na výběr talentů pro tuto disciplínu, jaký má mít člověk somatotyp, dovednosti a ukazuje kontrolní motorické testy.
Video programme og the methodology of discus throw.\\
Keywords: atletika; cvičení; disk; hod; metodika; athletics; exercises; discus; throw; methodology