Procesní řízení ve vybraném podniku - Šebístková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá vývojem procesního managementu a optimalizací procesů v útvaru vybrané společnosti. V práci jsou popsány výhody a nevýhody procesního řízení, monitorování a reportování procesů, definování pojmu reengineering apod. Cílem práce je charakterizovat a zhodnotit vybrané procesy v podniku a následně navrhnout možná zlepšení. Tento cíl byl na-plněn optimalizací vybrané procesní mapy v energetické společnosti za pomoci stanovení nákladů a úspor. Manuální činnosti v dílčím procesu byly zautomatizovány prostřednictvím nového IT systému, k němuž je přidružena centrální databáze, díky které je možné vytvářet automatické PBI nástroje. Automatizace přispěla k eliminaci manuálních aktivit, čímž útvar ušetřil mnoho nákladů. Díky úsporám bylo doporučeno proces automatizovat dle navržených postupů.
The Process Management in Selected Company
Keywords: Procesy; procesní management; optimalizace; automatizace; vstupní náklady; úspory; Processes; process management; optimalization; automation; input costs; savings