Posouzení podkladů pro "Správnou zemědělskou praxi" ve vybraném provozu chovu skotu. - Kuran, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Zemědělství ovlivňuje životní prostředí nejen jako tvůrce krajiny, ale působí i jako znečišťovatel půdy, ovzduší, povrchové i podzemní vody. K omezování znečištění životního prostředí byly vytvořeny technicko-organizační opatření nazývané Správná zemědělská praxe, dokumenty nazývané BAT (Best Avaible Technique) a IPPC (Integrated Population Prevention and Control). V práci jsou popsané všechny používané technologie v živočišné výrobě ve firmě Selekta Pacov a.s. Všechny technologie v chovu skotu jsou vyhodnoceny, zda splňují potřebná nařízení. V práci je vypočítáno ekonomické hodnocení aplikace kejdy. Roční náklady na aplikaci za rok 2013 byly 764 565 Kč.
Assessment of data for "good agricultural practice" in selected cattle farming operation
Keywords: zemědělství; BAT; IPPC; technologie; kejda; skot; agriculture; BAT; IPPC; technology; surry; cattle