Vliv způsobu nakládání na přesnost nakládky míchacích krmných vozů - Šťastný, Filip (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce je na téma Vliv způsobu nakládání na přesnost nakládky míchacích krmných vozů. V literární části jsou popsány technologie při krmení skotu, jak z doby minulé tak především moderní technologie. Je vypracován přehled míchacích krmných vozů, zvláště z hlediska nakládky a vykládky. V praktické části diplomové práci se nachází porovnání dvou rozdílných krmných vozů od značky Faresin a Trioliet. Porovnání se zaměří především na nakládku a vykládku krmiva. Údaje budou zaznamenávány v programovatelném váhovém počítači integrovaném v každém použitém míchacím voze. V práci je proto krátký popis obou počítačových programů. Naměřená data jsou pro lepší přehled zaznamenány v tabulkách a grafech.
Influence of loading method on loading accuracy of mixing feed wagons
Keywords: krmný vůz; krmná dávka; vykusovač siláže; rotační řezačka; dojnice; feed wagon; feed ration; sillage cutter; rotary cutter; dairy cow