Obsah jodu v mléce z konvenčních a ekologických chovů - Holíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením a vyhodnocením obsahu jodu v mléce získaného z ekologických a konvenčních chovů. Šetření probíhalo od června do prosince 2021. Zjištěné výsledky obsahu jodu v biomléce byly porovnány se zjištěnými výsledky obsahu jodu v konvenčním mléce. Dále byl stanoven obsah jodu v mléčných výrobcích z biomléka.
Iodine content of milk from conventional and organic farms
Keywords: jod; biomléko; mléčné výrobky; ekologické chovy; konvenční chovy; iodine; bio-milk; dairy products; organic farming; conventional farming