Analýza ochrany přírody v ČR pomocí GIS - Marek, Michal (Jihočeská univerzita, 2014)
V práci se pojednává o geografických informačních systémech, které se snaží podrobně rozebrat a vysvětlit všechny náležitosti. U geografických informačních systémů se snaží zaměřit na datové modely, jednotlivé programy nebo i hardware potřebný k jejich chodu. Dále se zabývá ochranou přírody. Kromě obecného přiblížení, se podrobněji dívá například na krajinný ráz, českou legislativu ohledně ochrany přírody a několik vybraných projektů jako cenia nebo inspire. A konečně popisuje internetové mapové aplikace v České republice. Příklady popisovaných mapových aplikací můžou být MapoMat, server KRNAPu a Klíšťata.
Nature protection analysis in the Czech Republic by GIS
Keywords: GIS; ochrana přírody; krajina; mapové aplikace; cenia; inspire; mapomat; GIS; nature protection; map aplications; cenia; inspire; mapomat; landscape