Práce metodiků prevence v době distanční výuky - Marková, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá činností metodiků prevence na jednotlivých stupních českých škol a nutnými změnami v jejich práci a přístupu k dětem, žákům, učitelům v důsledku vypuknutí koronavirové pandemie a následné distanční výuky na všech typech škol. Cílem práce je popsat změny, které nastaly v důsledku přechodu na distanční výuku. Teoretická část popisuje jednotlivé důležité pojmy, postupy a situace, ze kterých práce metodiků prevence vycházela. Zároveň popisuje důvody a počátek zavedení distanční výuky v českých školách. Praktická část již prezentuje jednotlivé přístupy a změny v konkrétních vybraných školách českého školského systému. Součástí je i kvalitativní výzkum, který mapuje změny v přístupech preventistů, jejich zařazení, a hlavně efektivitu těchto změn při výuce a pobytu ve školských zařízeních.
Work of prevention methodists during distance education
Keywords: Metodik prevence; minimální preventivní program; distanční výuka; koronavirová pandemie; prevention methodologists; minimum prevention program; distance learning; coronavirus pandemic