Kvalitativní výzkum mentálních reprezentací "těla", "emocí" a "mysli" u hudebně zaměřených osobností v zrcadle imaginativních metod - Jonášová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem této práce je prozkoumat, jaké mentální reprezentace ?těla?, ?emocí? a ?mysli? mají hudebně zaměřené osobnosti. V teoretické části se budu věnovat tématům osobnost, charakter, teorie tělesné konstituce, emoce, myšlení, vědomí, nevědomí a mentální reprezentace. Výzkumným přístupem bude kvalitativní výzkum, ve kterém použiji části zakotvené teorie a otevřené kódování. Způsob sběru dat se uskuteční pomocí imaginačních cvičení a hloubkových rozhovorů.
Qualitative research of mental representation of " body", "emotions" and "mind" by musical gifted personalities in the reflection of imaginative methods
Keywords: osobnost; emoce; myšlení; vědomí; nevědomí; mentální reprezentace; fantazie; personality; emotions; thoughts; consciousness; unconsciousness; mental representation; imagination